AHAAN to warszawski spot poświęcony kuchni tajskiej, w którym pierwsze skrzypce grają autentyczność, luz i radość z gotowania. To jednocześnie jedna z najlepszych restauracji tajskich w kraju, a 14 sierpnia po raz pierwszy pojawi się w Trójmieście, na Ulicy Elektryków, i przedstawi przekrój swojego menu w formie biletowanej kolacji.
Kolacja odbędzie się w specjalnej lokalizacji na punkcie widokowym w sercu Stoczni, w dwóch slotach: o 18:00 i o 21:30. Liczba miejsc ograniczona.
MENU
// 1 // amuse bouche
khaep muu / nam prik num — PÓŁNOC
chips ze skóry wieprzowej z dipem z półostrej tajskiej papryki i bakłażana — PÓŁNOC
\\ 2
Sai Krok Isaan — ISAAN
fermentowana kwaśna kiełbaska sai krok / imbir / chilli / zioła
// 3
Som tam Poh Plara — ISAAN
sałatka z zielonej papai / solony krab z pól ryżowych / bakłażan tajski / śliwka
Jin Hoom Neua — PÓŁNOC
ciemne północno-tajskie, świeże w smaku curry z długo gotowaną wołowiną
sticky rice
\\ 4
Laab Mueang — PÓŁNOC
wieprzowina długo siekana z krwią, smażona na oleju czosnkowym z przyprawami tajskiej dżungli i ziołami — danie, za które Andy Ricker dostał gwiazdkę Michelin
Arbuz pla ra — ISAAN
schłodzony arbuz z sosem rybnym, szalotką, proszkiem ryżowym i płatkami chilli
sticky rice
// 5 // palate cleanser
zielone mango z solą i chilli — POŁUDNIE
\\ 6
policzek wołowy w gęstym curry panang podany w świeżo robionym placku roti — POŁUDNIE
sałatka z krewetek z agrestem, cukier palmowy, limonka, trawa cytrynowa — POŁUDNIE
// 14 sierpnia, 18:00/21:30
\\ Ulica Elektryków